מירי זורגר עם 'חלה קוגל' ושאר מטעמים לכבוד שבת בראשית

    מירי זורגר 5 Comment on מירי זורגר עם 'חלה קוגל' ושאר מטעמים לכבוד שבת בראשית
    18:13
    06.05.24
    אבי יעקב No Comments on "זה רגע שלא אשכח לעולם" | הרב ישראל מאיר לאו בראיון מרגש

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

     

    מרק פלפלים מעושנים

    מצרכים

    4 גמבות חתוכות לקוביות של2 ס"מ

    1/4 כוס שמן

    2 בצלים גדולים קצוצים

    2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים

    2 שיני שום כתושות

    8 כוסות ציר עוף או מים עם אבקת מרק עוף

    1 כף סוכר

    5 כפות יין לבן

    1/4 כוס חלב סויה

    1 1/2 כפיות מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כף פפריקה מעושנת

    אופן ההכנה

    את הגמבות יש לסדר על תבנית מרופדת בניר אפיה לרסס שמן ולצלות בגריל עד להשחמה

    וחריכה בקצוות כ 15-20 ד'

    את הבצלים מטגנים עד להשחמה קלה כ 4 ד' מוסיפים את השום והגזר ומטגנים 5 ד' נוספות

    בסיר נפרד מרתיחים את המים עם האבקת מרק כשרתח מוסיפים את הירקות המאודים ואת שאר המצרכים

    מבשלים לרתיחה טועמים ומתקנים תיבול

    טוחנים במעבד מזון למחית חלקה

    מגישים עם ניוקי

     

     

    חלה קוגל

    מצרכים

    5 ביצים

    כוס סוכר

    3/4 כוס שמן

    1 אינסטנט וניל

    3 תפוחי גרנד קלופים ומגורדים גס1 חלה בינונית מושרת במים

    אופן ההכנה

    את החלה המושרת יש לסחוט ולקלף את הקשה

    את המצרכים מלבד התפוחים השמן והחלה לערבב בכלי נפרד להוסיף את התפוחים ולערבב

    להוסיף את החלה המפוררת ולערבב

    את השמן יש לחמם ולהוסיף בסוף

    להניח בתבנית אינגליש ולאפות כ 40 ד' או עד להשחמה

     

    עוגת קרמבל

    מצרכים

    1/2 כוס שמן

    120 גר' מרגרינה

    1 כף סוכר וניל

    2 כפיות אבקת אפיה

    1/2 כפית מלח

    3 כוסות קמח

    1 1/2 כוסות סוכר

    3 ביצים

    1 כוס קצפת צמחית

    אופן ההכנה

    מכינים קרמבל מהשמן המרגרינה הוניל הא אפיה המלח הקמח והסוכר

    מפרישים 1 כוס פירורים

    מוסיפים את שאר המצרכים ומעבירים לתבנית אינגליש ומפזרים  קרמבל מעל

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 30 ד'

    ו עד שקיסם יוצא יבש

     

    סלט קליפורניה

    מצרכים

    4 פלפלים בצבעים שונים קצוצים לקוביות קטנות

    10 מקלות קאני חתוכות לפרוסות

    2 בצלים ירוקים קצוצים

    מלח גס

    רוטב

    1/3 כוס מיונז

    1 כף מיץ לימון

    2 כפיות צילי חריף

    1 כף מים

    אופן ההכנה

    את המצרכים של הסלט מפזרים בקערה ומעל מפזרים מלח גס

    שופכים מעל את הרוטב ומגישים

     

    בריוש שוקולד

    מצרכים

    20 גר' שמרים טריים

    25 גר' חלב

    60 גר' סוכר

    300 גר' ביצים

    500 גר' קמח לבן

    15 גר' מלח

    300 גר' חמאה

    מלית

    כדורי טרפל

    300 גר' שוקולד חלב

    100 מ"ל שמנת מתוקה

    50 גר' חמאה

    2-3 כפות נוגט

    להברשה

    1 ביצה מעורבבת עם 2 כפות חלב

    חופן סוכר גבישי

    אופן ההכנה

    מעבדים את מצרכי הבצק מלבד החמאה לבצק אחיד

    את החמאה מוסיפים  את החמאה בהדרגה ומעבדים עד שהבצק נפרד מהדפנות

    מתפיחים עד להכפלת  הנפח  לשים שוב כ 2 ד' ומכסים בניילון נצמד

    מעבירים למקרר ללילה

    הכנת הטרפלים

    במיקרוגל ממיסים את כל המצרכים למסה חלקה

    מחלקים למנגטים  בגודל הכי קטן ומקפיאים

    הרכבת הבריוש

    מחלקים את הבצק ליח' של 50 גר'

    מכדררים ומטמיעים טרפל אחד בכל כדור

    מניחים בתבנית שקעים מברישים בביצה ומפזרים סוכר גבישי מעל

    אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 15 ד'

     



    5 תגובות

    מיין תגובות
    1. 5

      למי שמכין את הקמבל ורוצה במקסר ולא במעבד מזון- ממליצה לעשות עם המקציף של המיקסר כדי שיצאו פירורים….
      וגם כשמוסיפים את הקצפת והבייצים.

    2. 3

      בס'ד
      המשיכי לעשות לנו קייף.
      באיזה שהוא שלב ביום חמישי האחרון דברת על ריבת אתרוג אבל משום מה אנני רואה מתכון האם אפשר לקבל מתכון. מילון תודות

    3. 2

      חלה קוגל לא מוצלח בכלל.

    4. 1

      מה עם מתכוני התוכנית האחרונה מיום 15.10.15?